ALAEALISTE TÄTOVEERIMINE

Linda Koobas 10C

Tänapäeval on noorte, eriti alaealiste, seas muutunud väga populaarseks enda keha tätoveerimine. Ajaloos on tätoveerimine kandnud erinevaid tähendusi: hirmutamine, šokeerimine, identifitseerimine või lihtsalt keha kaunistamine, mis on tänapäevalgi kõige tuntum põhjus.

Kindlasti on meie kõigi sõprus- või tutvusringkonnas inimesi, kes on alaealisena endale tätoveeringu lasknud teha. Nagu igal tegevusel, on ka tätoveerimisel nii positiivseid kui ka negatiivseid külgi. Teadagi on noored ühed kangekaelsed ja põikpäised inimesed ning kui neil tuleb mõte midagi teha, siis tavaliselt tehakse kõik selleks, et see mõte realiseeruks.

Sellel aastal, 2019, peaks jõustuma seadus, mis ei lase isegi vanema loaga alaealistel tätoveeringut teha. Kuid alati on võimalik leida alternatiive. Näiteks minnakse kuhugi põrandaalusesse kohta tätoveeringut tegema, mis on teadagi odavam. On olnud olukordi, kus noored on endale ise tätoveeringu teinud, seda siis tätoveerimiskomplektiga või kodus leiduvate vahenditega. Nende viiside põhiprobleemiks on hügieeni ja ka kvaliteedi puudumine. Hügieeni puudumine tätoveerimisel võib viia nahahaigusteni, nahakahjustusteni või isegi veremürgituseni. Lisaks võib tulevikus noorena tehtud otsuseid kahetseda.

Teisest küljest vaadates – kõigil on vabadus teha oma kehaga seda, mida nad soovivad. Kas otsus oli hea või mitte, on kõigil enda vastutada. Ja võib-olla peaks riik noortele just vastu tulema ning muutma seadusi nii, et noortel oleks siiski vanema nõusolekul võimalus teha oma kehaga seda, mida soovivad. Nii hoiaksime haiguste ja kahjustuste tekkimise võimaluse madalamal, sest noortele oleksid kättesaadavad hügieenitingimustele vastavad tätoveerimissalongid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga