NUKU TEATER “APELSINITÜDRUK”

Meeri Elisabeth Paltmann 12A

Autor: Jostein Gaarder

Lavastaja ja dramatiseerija: Sander Pukk

Osatäitjad: Mart Müürisepp, Kaisa Selde, Taavi Tõnisson, Liivika Hanstin, Mihkel Tikerpalu

Vanusele: 10+

NUKU teatri värvikirev koguperelavastus, mis põhineb Jostein Gaarderi samanimelisel teosel (arvustus eelmises Lennuki väljaandes), on kindlasti üks siiramaid ja südamlikemaid tükke, mida viimasel ajal näinud olen. Soovitan soojalt lisaks teatritüki vaatamisele aga ka raamatut lugeda, sest nii saab Gaarderi loodud harukordselt hea jutustus endale mitu erinevat lähenemispunkti. Nagu igal heal tõlgendusel, oli ka NUKU teatri omal originaalile oma varjund lisada. Põhiideed perekondlikest väärtustest, inimese tähtsusest maailmaruumis ja elu suurest saladusest jäid nii raamatulehtedel kui lavalaudadel siiski samaks. 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga